'Broek uit en met de ossenkar over de Hondsrug'

EXLOO - Aan ideeën geen gebrek tijdens het congres over de toekomst van het Geopark de Hondsrug. Ritzo ten Cate zegt: "broek uit en in de ossenkar door het gebied. Dan beleef je echt het verleden."
Of het plan van de ondernemer uit Groningen ooit werkelijkheid wordt moeten we afwachten. Maar het is wel waar de organisatie van het congres op hoopte. Namelijk dat politici, wetenschappers en ondernemers al brainstormend met ideeën komen hoe het Hondsruggebied, dat een Europese status als Geopark heeft, meer toeristen kan trekken.

Gebied beleven
Ten Cate ziet zijn misschien wat wilde plan wel zitten. "Toeristen willen iets beleven. Ik zie het wel voor me: in de kleding van toen in zo'n ossenwagen van hunebed naar hunebed, met een man of tien in een week van Emmen naar Zuidlaren. Zeker mensen uit de stad zullen dat geweldig vinden."

Andere suggesties

De deelnemers aan het congres droegen ook nog andere suggesties aan, zoals het meer benadrukken van de hoogteverschillen en het maken van apps voor op je mobiel. "We zijn heel blij met de input. Hiermee schrijft het masterplan zich bijna vanzelf", aldus voorzitter Jacob Bruintjes van de stichting Geopark de Hondsrug.

Op het congres werd bekend dat de gemeenten Groningen en Haren ook aanhaken bij het Geopark de Hondsrug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl