Minder inkomsten voor OV-bureau door zachte winter

ASSEN - De warme winter zorgde voor één miljoen euro minder inkomsten bij het OV-bureau Groningen Drenthe. Door het uitblijven van winters, kozen reizigers in deze periode vaker voor eigen vervoer. Dat meldt RTV Noord.

Hierdoor valt het resultaat over 2014 lager uit dan verwacht. Het bureau plust één ton in plaats van de verwachte 1,2 miljoen. Dat staat in het jaarverslag van de vervoerder.
Studentenvervoer
Voor studentenvervoer noteerde het OV-bureau twee miljoen minder inkomsten dan een jaar geleden, terwijl deze doelgroep wel vaker de bus nam.

Nieuwe verdeling

Vanuit het contract met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap krijgt het openbaar vervoer in Drenthe en Groningen een vast bedrag op basis van wat volgens het OV-bureau 'verouderde basisgegevens' zijn. In 2017 volgt een nieuwe verdeling volgens daadwerkelijk gebruik.

Minder Eurokaartjes

Het aantal reizigers bleef in 2014 gelijk. Q-liners en Q-links werden populairder, net als het gebruik van de OV-chipkaart. Eurokaartjes werden daarentegen minder gebruikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl