Van der Mark klokt vijfde tijd van de dag

MOTORSPORT - Michael van der Mark klokte in de tweede vrije training van de Superbikes, op het TT Circuit in Assen, de 5e tijd. De Rotterdammer, die in zijn debuutseizoen na zes races 11e staat in de WK-stand noteerde een tijd van 1.36,5. Daarmee was de Honda-coureur bijna 0.8 seconden langzamer dan de Brit Chaz Davies op zijn Ducati, die de snelste man van de dag was.
De gehele top 4 van de dag was Brits, want Tom Sykes (Kawasaki) zette de 2e tijd neer (1.36,0), voor de leider in de WK-stand Jonathan Rea (Kawasaki). Rea kwam niet verder dan een tijd van 1.36,1. Leon Haslam dook op zijn Aprillia aan het einde van de tweede vrije training nog onder de tijd van Van der Mark, al is het verschil tussen de twee te verwaarlozen (0.04).

"Ik kan sneller"

Van der Mark was tevreden over zijn eerste trainingsdag, al had er meer in gezeten. "We kunnen sneller dan de 1.36,5 die we twee keer hebben genoteerd. Vooral in de afstelling van de machine valt nog winst te behalen", aldus de Pata Honda coureur, die zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Sylvain Guintoli voor bleef. De Fransman zette de 8e tijd neer in 1.36,9.

"Hier winnen? Dat zou geweldig zijn"
Van der Mark kent een wisselvallig seizoen, met drie DNF's achter zijn naam. In de races die hij uitreed deed de Nederlander dat in de top 8. "Dat is op dit moment ook wel conform de mogelijkheden", zegt Van der Mark ook al achten veel kenners hem dit seizoen al in staat om races te winnen. "Je moet niet vergeten dat dit mijn eerste jaar is. Ook hier in Assen moet ik toch weer wennen, omdat ik nu op een andere machine rijdt dan ik gewend was. Maar hier winnen? Dat zou geweldig zijn. Vorig jaar pakte ik mijn eerste zege in de Supersport hier. Ik zal er in ieder geval alles aan doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl