Facebookactie om oprit in Peize

De oprit in Peize
De oprit in Peize
PROVINCIE - Peize - Wat vind je mooier, grijze betonnen klinkers of waaltjes? Op die vraag reageren op Facebook in anderhalve dag bijna 200 mensen. Waaltjes zijn ouderwetse donkerbruine straatklinkers. Op één na vindt iedereen die mooier.

Oprit moet blijven
De
is van Eilder van Wieren uit Peize. Bij zijn oude keuterijtje aan De Pol heeft hij een oprit met waaltjes laten leggen. De waaltjes zijn meer dan 100 jaar oud en komen uit de heringerichte straat.
Maar op het stukje gemeentegrond van zijn oprit heeft Van Wieren de grijze betonnen stenen verwijderd. En dat mag niet zegt een gemeente-ambtenaar later.
Brief op de mat
Eerst blijft het daarbij. Maar afgelopen woensdag ligt een brief op de mat. De waaltjes moeten binnen twee weken weg. Alle opritten moeten namelijk hetzelfde zijn. Van Wieren wordt kwaad.
Zijn facebookactie heeft succes. Vandaag komt wethouder Henk Kosters op de fiets langs. En hij constateert dat bij het oude keuterijtje de waaltjes toch goed passen. Ze mogen dus toch blijven.

Uitzondering
Maar de wethouder van Gemeentebelangen zegt wel dat het een uitzondering is. Bij nieuwe huizen passen waaltjes niet zo goed. En de grijze betonnen klinkers vervangen door grindtegels mag zeker niet.

Brieven gemaakt voor de buurt! We gaan hun informeren over deze absurde actie.
Posted by
on

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl