Oud-penningmeester veroordeeld voor achterover drukken 1,4 ton

Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
HOOGEVEEN - De oud-penningmeester van het ondernemersfonds Stichting Bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen moet 240 uur werkstraf verrichten, omdat hij geld verduisterd heeft.
Daarnaast legde de rechtbank in Assen hem drie maanden voorwaardelijke celstraf op.

141.000 euro in eigen zak
De 53-jarige man uit Hoogeveen heeft 141.000 euro achterover gedrukt. Van mei 2009 tot februari 2012 maakte de man als penningmeester van het bedrijventerrein meerdere keren geld van de rekening van de stichting over naar twee eigen bedrijven. Hij wist naar eigen zeggen wel dat hij fout was, maar ging er toch mee door. Tot hij tegen de lamp liep en een ander bestuurslid van de stichting aangifte tegen hem deed.

Kandidaat VVD
De man stond begin vorig jaar op de kandidatenlijsten van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar werd hij meteen afgehaald toen de fraude naar buiten kwam.

Vergoeding voor vrijwilligerswerk
De Hoogevener heeft alles bekend. Het begon toen hij een keer een bedrag moest pinnen, maar niet genoeg geld op zijn rekening had staan. Hij gebruikte toen maar de pinpas van de stichting, die hij ook bij zich had. De Hoogevener bedacht het geld later terug te storten, maar daar bleef het volgens hem bij. Hij zag het geld dat hij van de rekening van de Stichting Bedrijventerrein De Wieken haalde ook een beetje al vergoeding voor het vele vrijwilligerswerk dat hij ervoor verrichtte, bekende hij tijdens de rechtszaak.

De man is inmiddels begonnen het gestolen geld terug te betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl