Tankwagen verliest duizenden liters mest bij Gieterveen

De gekantelde mestwagen (Rechten: Van Oost Media)
De gekantelde mestwagen (Rechten: Van Oost Media)
GIETERVEEN - Een vrachtwagen heeft gisteravond bijna 36.000 liter mest verloren aan de Veenakkers bij Gieterveen. Dat kwam doordat de tankwagen kantelde in een bocht.

De truck belandde op de kop in de berm. De mest liep voor het grootste deel in de sloot, waardoor de weg schoon bleef. Een andere tankauto pompte de mest weer uit de sloot.

Oorzaak

Dat de tankwagen kantelde heeft vermoedelijk te maken met een afgeknapte bevestigingspin van de truck met de oplegger. Deze kon het gewicht van de combinatie in de flauwe bocht niet aan.

Met de schrik vrij

De chauffeur van de mestwagen kwam met de schrik vrij. Verder raakte ook niemand gewond. De weg was tijdelijk dicht.

Geen mest in De Hunze

Door het snelle ingrijpen van de chauffeur, hij schakelde zijn collega in om de mest op te pompen, is volgens een provinciewoordvoerster voorkomen dat de mest het riviertje De Hunze in kon stromen. Een boer uit de omgeving droeg hier ook aan bij, door zand in de droge sloot te storten, zodat de mest werd ingedamd. Aan het wegdek is geen schade ontstaan.
Op de Veenakkers #Gieterveen is een tankwagen met mest gekanteld. Mest liep uit de tank. Wordt op dit moment opgeruimd. Hinder voor verkeer.
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl