Nieuwe politieactie: bureaus sluiten donderdag de deuren

Het slachtoffer werd knock-out geslagen en daarna geschopt door de broers
Het slachtoffer werd knock-out geslagen en daarna geschopt door de broers
ASSEN - Politiebureaus in Drenthe sluiten donderdag twee uur lang de deuren. De politie Noord-Nederland neemt deel aan een nieuwe landelijke politieactie tegen het uitblijven van een beter cao-voorstel door minister Ard van der Steur.

Tussen 9 en 11 uur doen de bureaus de deuren dicht. Tijdens de sluiting gaat dienstverlening zoals het opnemen van aangiftes niet door.

Noodhulp

De agenten blijven wel gewoon beschikbaar voor noodhulp, zodat de veiligheid blijft gegarandeerd, laten de politiebonden weten.

Werkdruk

Volgens de bonden worden de uren waarin de politiebureau dicht zijn gebruikt door agenten om administratief werk te doen, zoals het opmaken van proces-verbalen en het opnemen en verwerken van internetaangiften. Dat wordt gedaan om te wijzen op de hoge werkdruk bij de politie.

Bonus

De bonden eisen behalve een loonsverhoging ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen hebben vier jaar geen loonsverhoging gehad.

Steeds hardere acties

Eerder hielden agenten al sireneacties, waarbij ze één of twee minuten lang hun sirenes aanzetten. De acties duren al weken en worden steeds harder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl