Van der Mark vanaf 2e startrij tijdens Superbikes: "Kom allemaal naar Assen"

MOTORSPORT - Michael van der Mark, de Nederlandse troef in de strijd om de WK Superbikes, vertrekt morgen vanaf de tweede startij tijdens de races op TT Circuit in Assen. De Rotterdammer klokte in de Superpole de 5e tijd in 1.35,3.
Heel even was Van der Mark de snelste van iedereen, maar lang kon het publiek in Assen daar niet van genieten. Amper dertig seconden nadat de Honda-coureur start/finish passeerde knalden Jonathan Rea en Leon Haslam onder de tijd van de Nederlander. Haslam noteerde 1.35,3 en Rea doorbrak zelfs de 1.35 grens in 1.34,9. De klassementsleider uit Engeland leek poleposition te pakken, maar de tijd van Rea werd in het slot van Superpole 2 toch nog verbeterd door zijn teamgenoot Tom Sykes. Sykes noteerde 1.34,7.

"Hoop op podiumplek"

Van der Mark was tevreden met zijn 5e tijd, al heb ik het idee dat ik sneller kan. Met een 1.35,3 mag ik in mijn eerste Superbikeweekend op dit circuit niet ontevreden zijn. Wat verwacht van morgen? De Kawasaki's zijn heel snel en met name Rea is heel constant zoals hij het hele seizoen al is. Ik hoop dat ik kan vechten voor een plek op het podium", aldus Van der Mark.

Zondag

Zondag start de eerste race van de WK Superbikes om 10.30 uur. Race 2 (in dezelfde startopstelling) begint om 13.10 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl