Juwelier Wolters in Emmen nog bezig met opruimen ravage ramkraak

De ramkraak vorige week donderdag
De ramkraak vorige week donderdag
EMMEN - Juwelier Wolters in Emmen is nog steeds gesloten. Bij de zaak aan de Minister Kanstraat werd donderdagochtend vroeg een ramkraak gepleegd. Rond half vijf boorde een auto zich in de pui van de winkel.

De ravage is zo groot dat eigenaren Gert, Aart en Tjardi en hun medewerkers nog steeds aan het opruimen zijn in de winkel.

Zwerfkeien

"Ons rolluik is inmiddels vervangen. Verder hebben we een nooddeur en noodramen. Ook hebben we van iemand een paar zwerfkeien gekregen. Die liggen nu als nieuwe blokkade voor de deur", vertelt Gert Wolters.

Paaltjes

Wolters had paaltjes voor de zaak staan om een ramkraak te voorkomen, maar de drie daders hadden daar geen boodschap aan: ze ramden donderdag net zo lang tot de paaltjes het begaven.

Aan gort

Veel vitrinekasten zijn door de auto aan gort gereden. De komende week krijgt Wolters nieuwe. Ondertussen zijn hij en zijn broer en zus aan het inventariseren welke sieraden de daders hebben buitgemaakt en welke zijn gesneuveld door het geweld in de winkel.

Buit

Donderdag liet Gert Wolters weten dat de buit 'al gauw de waarde van een leuk woonhuis vertegenwoordigt'. Over de exacte waarde van de buit en de schade aan zijn winkel kan hij nog geen uitspraken doen. Als alles meezit, gaat de winkel in de loop van volgende week weer open.

Gevlucht

De daders hebben volgens Wolters kettingen, armbanden en ringen buitgemaakt. Het drietal is op een scooter gevlucht richting het station. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl