FC Emmen laat het lelijk liggen tegen Achilles'29

FC Emmen deed zichzelf ernstig tekort tegen Achilles 29
VOETBAL - FC Emmen deed zichzelf ontzettend tekort in het thuisduel tegen Achilles'29. De Drentse club gaf in de tweede helft een 2-0 voorsprong weg. Het werd 2-2, waardoor de mannen van Joop Gall nog niet zeker zijn van deelname aan de playoffs.
FC Emmen had eigenlijk geen kind aan Achilles'29, maar vergat de gasten bij 2-0 en bij 2-1 de genadeklap toe te dienen. Met name Boy Deul en Cas Peters hielden de Groesbekers in leven.

1e helft

Toch begon het allemaal uitstekend voor FC Emmen. Al na 13 minuten kwam de thuisclub voor ruim 4600 toeschouwers op 1-0. Roland Bergkamp scoorde in de rebound zijn 12e goal van het seizoen. De spits reageerde attent op een kopbal van Tim Siekman uit een corner die in eerste instantie nog werd gered door Leon ter Wielen. Daarna waren Jurjan Mannes en Cas Peters met afstandschoten dichtbij de 2e treffer. Die tweede goal kwam wel, na exact een half uur. Cas Peters schoot diagonaal raak vanaf zo'n 20 meter. Het betekende nummertje 23 van het seizoen voor de topscorer van FC Emmen. Op dat moment zat aanvoerder Frank Olijve, met geel op zak, dizzy in de kleedkamer. De middenvelder maakte zelf een overtreding en raakte met zijn hoofd hard de grond of de tegenstander. De 2-0 stand bleef tot de rust op het scorebord, al was Mannes van afstand nog dichtbij de 3-0.

2e helft

Ook in de beginfase van de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Emmen. Het was eenrichtingsverkeer, maar uit het niets viel de 2-1. Niet al te best keeperswerk van Marko Meerits gaf Achilles-spits Wiafe een niet te missen kans. Het was de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten. Het spelbeeld veranderde na de goal niet. FC Emmen bleef de ploeg in balbezit en bleek ook kansen krijgen. Twee keer Deul, één keer Bergkamp (die ook nog een penalty had moeten krijgen vanwege vasthouden) en Cas Peters verzuimden het duel te beslissen. In de extra tijd kreeg FC Emmen het deksel snoeihard op de neus. De eerste corner van Achilles'29 leverde de gasten een strafschop op, omdat Siekman de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg. "Een vreemde en onterechte beslissing", vond Gall. "Ook al riepen we dit over onszelf af." De strafschop werd gedecideerd binnengeschoten door Freek Thoone: 2-2.