Hurry Up heeft geen kind aan E&O: 33-19

HANDBAL - De handbalderby van het Noorden tussen Hurry Up en E&O werd zaterdagavond nooit een echte derby. De Zwartemeerders hadden in eigen huis geen kind aan de Emmenaren: 33-19.
Hurry Up legde de basis voor de zege in de openingsfase. De ploeg verdedigde fel en was scherp in de afronding. Dat leidde tot een 5-0 voorsprong na vijf minuten spelen. E&O kwam amper in het spel voor zag de achterstand oplopen tot acht punten bij rust: 18-10. Ook in de tweede helft was Hurry Up scherper. De ploeg liep verder uit en boekte uiteindelijk een redelijk eenvoudige zege.

Hurry Up doet daardoor nog steeds mee in de strijd om een plek bij de eerste vier, maar heeft het niet in eigen hand. Met nog twee duels te gaan heeft de ploeg twee punten achterstand op nummer vier Aalsmeer. De achterstand op nummer drie Volendam en nummer twee Bevo bedraagt drie punten. Volgende week speelt Hurry Up thuis tegen Bevo. Die wedstrijd moet gewonnen worden en vervolgens is het hopen op puntverlies van een van de andere concurrenten.