Oosterhesselen zamelt handtekeningen in tegen komst asielzoekers

OOSTERHESSELEN - Oosterhesselen blijft zich verzetten tegen de komst van een opvang voor 400 asielzoekers in het dorp. Vandaag werd een actie op touw gezet om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen voor een bezwaarschrift dat richting de gemeente Coevorden gaat.

De gemeente wil meewerken aan de opvang van de asielzoekers in het voormalig conferentieoord De Klencke. Maar de meeste inwoners vinden het geplande asielzoekerscentrum te groot.

Sociaal Oosterhesselen
Om de handtekeningen voor het bezwaarschrift te verzamelen stond de initiatiefgroep Sociaal Oosterhesselen vanochtend vanaf elf uur klaar op de plek waar het AZC moet komen. Vooraf waren dorpsbewoners opgeroepen om naar De Klencke te komen om hun handtekening te zetten.

Bezwaarschrift
Zo'n tweehonderd inwoners van Oosterhesselen gaven hier gehoor aan en zetten hun handtekening onder het bezwaarschrift. Dat wordt komende week ingediend bij de gemeente Coevorden.

Geen draagvlak
Volgens Sociaal Oosterhesselen is er in het dorp geen draagvlak voor de komst van 400 asielzoekers. De initiatiefgroep hield eerder een enquête in het dorp en daaruit kwam naar voren dat 95 procent van de ondervraagden tegen de vestiging van een AZC met 400 bewoners is. Wel zou er draagvlak zijn voor 150 bewoners of minder.

Meer over dit onderwerp:
Oosterhesselen
Deel dit artikel: