Oosterhesselen zamelt handtekeningen in tegen komst asielzoekers

OOSTERHESSELEN - Oosterhesselen blijft zich verzetten tegen de komst van een opvang voor 400 asielzoekers in het dorp. Vandaag werd een actie op touw gezet om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen voor een bezwaarschrift dat richting de gemeente Coevorden gaat.

aan de opvang van de asielzoekers in het voormalig conferentieoord De Klencke. Maar de meeste inwoners vinden het geplande asielzoekerscentrum te groot.

Sociaal Oosterhesselen

Om de handtekeningen voor het bezwaarschrift te verzamelen stond de initiatiefgroep Sociaal Oosterhesselen vanochtend vanaf elf uur klaar op de plek waar het AZC moet komen. Vooraf waren dorpsbewoners opgeroepen om naar De Klencke te komen om hun handtekening te zetten.

Bezwaarschrift

Zo'n tweehonderd inwoners van Oosterhesselen gaven hier gehoor aan en zetten hun handtekening onder het bezwaarschrift. Dat wordt komende week ingediend bij de gemeente Coevorden.

Geen draagvlak

Volgens Sociaal Oosterhesselen is er in het dorp geen draagvlak voor de komst van 400 asielzoekers. De initiatiefgroep hield eerder een enquête in het dorp en daaruit kwam naar voren dat 95 procent van de ondervraagden tegen de vestiging van een AZC met 400 bewoners is. Wel zou er draagvlak zijn voor 150 bewoners of minder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl