2L: Germanicus profiteert optimaal van misstap TEVV

Feest in de bus van Germanicus na de zege op Peize
Feest in de bus van Germanicus na de zege op Peize
VOETBAL - In de strijd om het kampioenschap in de zondag 2e klasse L beleefde Germanicus een heerlijke middag. De Coevordenaren wonnen zelf bij Peize met 1-2 en hoorden na afloop dat concurrent TEVV tegen een nederlaag aan was gelopen. Op eigen veld was Helpman met 0-2 te sterk voor de formatie van trainer Hans Kamphuis.
Peize - Germanicus 1-2
Germanicus startte goed aan het duel in Peize, maar na twee kansen voor de Coevordenaren werd het na 9 minuten 1-0. Tom van Leijsen was de doelpuntenmaker. Germanicus liet zich echter niet van de wijs brengen en in de 24e minuut zorgde Erwin Doorn met het hoofd voor de gelijkmaker uit een vrije bal van Randy van der Weide. Amper twee minuten later was het weer raak. Marco Verhoef was het eindstation na een, volgens trainer Eric Prins 'heerlijke aanval over meerdere schijven'. In de tweede helft zakte Germanicus ver terug. "Het was te onrustig", meende Prins. "We liepen teveel achteruit en waren in de omschakeling te onrustig om gevaar te stichten." Peize was dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar dichter bij dan een schot op de buitenkant van de paal kwamen de gastheren niet. "De titel komt nu heel dichtbij. Met twee thuiswedstrijd op rij voor de boeg mogen we dit niet meer weggeven", aldus Prins.
TEVV - Helpman 0-2
TEVV leed op eigen veld een verrassende, maar verdiende nederlaag. Na 6 zeges op rij verloren de mannen van trainer Hans Kamphuis met 0-2 van Helpman. Na een half uur kwamen de Groningers op 0-1 uit een strafschop die werd benut door Danny Dijkstra. Halverwege de tweede helft viel de beslissing via Issa Gitenge. TEVV kreeg wel kansen, maar had het vizier duidelijk niet op scherp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl