1F: Belangrijke zeges VKW en SC Erica

VKW (foto) en SC Erica boeken belangrijke zege
VKW (foto) en SC Erica boeken belangrijke zege
VOETBAL - In de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse F heeft VKW een belangrijke zege geboekt op Rolder Boys. Door de 2-1 zege passeert de ploeg van Harold Brunsting Dalen, dat met 4-1 verloor van Nieuw Buinen. VKW heeft door de zege nog uitzicht op rechtstreekse handhaving. SC Erica won bij Bergum met 1-3 en doen nog volop mee in de strijd om de laatste periodetitel, helemaal omdat Dalen verloor bij Nieuw Buinen.
In de strijd om de titel deed Michel van Oostrum, met zijn club Dieze West, uitstekende zaken. De oefenmeester uit Weerdinge zag zijn team met 9-0 winnen bij Steenwijk. De voorsprong van Dieze West op SVBO, de nummer 2, blijft 5 punten. De Bargeroostervelders wonnen op eigen veld van SC Joure met 2-0. De nummer 3 in de stand, Hoogeveen, won gisteravond al. Op eigen veld werd vv Emmen met 3-1 geklopt.

VKW - Rolder Boys 2-1
VKW kwam in Westerbork op voorsprong door een doelpunt van Roy Hutter, waarna Anjo Willems met een kopbal voor de 2-0 zorgde. Invaller Gerben Smit deed iets terug namens Rolder Boys, waarna VKW na een rode kaart voor Antonio Neto met tien man verder moest. In de slotfase bleef VKW, ondanks de numerieke minderheid, overeind: 2-1.

Bergum - SC Erica 1-3

Middenmoter SC Erica deed goede zaken in de strijd om de derde periodetitel. De ploeg van Arthur van der Veen won met 1-3 van Bergum, de nummer voorlaatst. Door deze overwinning komt SC Erica in de derde periode op twaalf punten uit zes wedstrijden, hetzelfde aantal als Dieze West, Dalen en vv Emmen. SVBO heeft twee punten meer, maar heeft net als Dieze West al een periodetitel op zak.

Overige uitslagen 1F

WVV - GVAV-Rapiditas 1-2
Nieuw Buinen - Dalen 4-1
vv Steenwijk - Dieze West 0-9
SVBO - SC Joure 2-0

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl