Valthermond grijpt titel in 3D

De selectie van Valthermond op de platte kar
De selectie van Valthermond op de platte kar
VOETBAL - Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Valthermond heeft zondag het kampioenschap in de derde klasse D binnengesleept. De ploeg van Harris Huizingh won met 0-5 bij Sleen en zag achtervolger Titan met 4-2 verliezen bij subtopper Raptim. Voor Valthermond betekent dit een terugkeer naar de tweede klasse, waaruit het twee seizoenen geleden degradeerde.

Coach Harris Huizingh, bezig aan zijn eerste seizoen in Valthermond, was ervan overtuigd dat zijn ploeg in Sleen de winst zou grijpen. "Ik heb het in mijn voorbespreking alleen maar gehad over de mensen voor wie ze het deden. Over het blauwwite hart waarmee ze moesten spelen."
Die boodschap leek niet aan dovemansoren gericht, want Valthermond was in Sleen heer en meester. Theo Gennissen, Alwin Braakman en Lars Baas waren voor rust trefzeker, waardoor Valthermond met een 0-3 voorsprong ging rusten. In de tweede helft deden topscorer Edwin Drenth - hij maakte zijn 37e goal van het seizoen - en Gydo Buurman nog een duit in het zakje: 0-5.
'Terechte kampioen'
Doordat nummer twee Titan in Coevorden met 4-2 verloor van Raptim, kon de ploeg van Huizingh de champagne ontkurken en aan de rondrit op de platte kar beginnen. "We zijn de terechte kampioen", zo verklaarde Huizingh na de zegetocht in de feestende kantine. "We begonnen slecht aan het seizoen, maar na de 10-2 nederlaag tegen ZFC Zuidlaren kwam er een ongekende strijdlust in de ploeg naar boven en zijn we bijna elke wedstrijd dominant geweest. We hebben achttien wedstrijden gewonnen, drie keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Dan verdien je het kampioenschap."
Over de doelstellingen voor volgend jaar is de opvolger van Rick Slor helder. "We gaan in de tweede klasse strijden voor een plekje bij de bovenste zes. We hebben zoveel voetballend vermogen in onze ploeg, dat dit haalbaar is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl