Eén nacht dakloos voor het goede doel

PROVINCIE - 2E EXLOËRMOND - Het dorp had voor één nacht een krottenwijk: 2e Exloërmond. En niet zo maar, maar voor een goed doel. Twintig jongeren sliepen één nacht in dozen om geld in te zamelen voor dakloze leeftijdgenoten.
Koud
Het was koud en niet echt comfortabel. Dat is het belangrijkste dat de jongeren is bijgebleven. Maar voor het goede doel hebben ze dat zeker over.
2000 euro
De jongens en meiden die een nacht in hun krottenwijkje voor de protestante kerk hebben doorgebracht, hebben ruim tweeduizend euro bij elkaar gesprokkeld.
Sponsoring
"We doen dit voor dakloze jongeren in Bolivia en Kenia. Wij hebben een nacht ervaren wat hun dagelijks leven is. En door sponsoring hebben we geld bij elkaar gekregen", zegt Anne Verhart, één van de deelneemsters.
Kop thee en filmpje
Die tweeduizend euro is nog maar een tussenstand, want er druppelt nog steeds geld binnen. En de nacht na hun ervaring als dakloze kunnen de jongeren uit Tweede Mond weer gewoon naar huis. "Lekker, m'n eigen bed, een warme kop thee en een filmpje. Heerlijk!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.