Hoger beroep oud-maagchirurg Nick Reijnen: 'Ik kan het niet in een gevangenisstraf uitdrukken'

ASSEN - "Ik ben prettig verrast dat het Openbaar Ministerie hoger beroep heeft aangetekend", vindt Alex de Haan van de lotgenotengroep. Vandaag is in Leeuwarden het hoger beroep in de zaak van oud-maagchirurg Nick Reijnen.
Wilma de Haan, vrouw van Alex de Haan, werd door Reijnen geopereerd in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Het gaat niet goed met haar. "We staan opnieuw voor de keuze om hersteloperaties te laten uitvoeren", vertelt Alex de Haan. "Het is nog steeds niet goed. Reijnen zei dat haar maag dicht zat, maar die lekte. De maagsappen zijn in de buik gelopen. Nu moet het opnieuw hersteld worden."


In Duitsland
De Haan is blij met het hoger beroep, maar vindt het wrang. "Het is niet de eerste keer voor Reijnen. In Duitsland heeft hij een soortgelijk vergrijp begaan. Hij is daarvoor veroordeeld en heeft een boete gekregen. En dan gaat hij weer doodleuk aan het werk in Nederland", zegt De Haan. Welke straf Reijnen volgens hem moet hebben weet hij niet. "Een tevreden gevoel kan ik niet in een gevangenisstraf uitdrukken. Ook het Scheper Ziekenhuis is verantwoordelijk."

Zware mishandeling
Reijnen wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van zware mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De oud-maagchirurg liet in 2009 bij een operatie een wondgaasje achter in de buikholte van een patiënt. De vrouw werd vervolgens doodziek en heeft meerdere hersteloperaties ondergaan.

Verslaggever Jeroen Willems volgt de zaak vanaf negen uur. Dit is te volgen via rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl