Koningsooievaars verwacht in Rhee; 'Verstoor het nest niet!'

RHEE - "Over een week komt de eerste uit het ei, een koningskind!" Dat voorspelt Henny Bos uit Rhee. Op het terrein van zijn boerderij zitten twee ooievaars op een nest.
In 2001 heeft Bos samen met Jeannet Zwiers het nest geplaatst op een oude eik. "Ze vonden het een mooie stek en zijn er op geland. Het is elk jaar weer een mooie gezicht. Het is een mooie locatie voor de ooievaars, een goede hoogte met een vrije aanvliegroute." Bos heeft uitgerekend dat volgende week de eerste jonge ooievaars geboren gaan worden. 'Dat kun je uittellen."

Afstand houden
Het nest ooievaars trekt veel bekijks in Rhee. "Zeker als mensen met de fiets langskomen, dan stoppen ze even en maken een foto. Dat is prima, maar ze moeten afstand houden. En dat gaat nog wel eens mis. Mensen verstoren het nest." Bos roept dan ook iedereen op om afstand te houden: "Blijf op de weg staan, laat het nest met rust."

Er staat een webcam op het nest. Kijk hier live mee naar de ooievaars.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl