Jonge Emmenaar in debat met minister Plasterk: 'Over tot de orde van de dag'

EMMEN - "Het is geweldig", zegt een opgetogen Justin Ripassa uit Emmen. De vijftienjarige scholier debateert vandaag in de Tweede Kamer met minister Plasterk.
"We gaan zo over tot de orde van dag", vertelt Justin tijdens de lunchpauze in het parlementsgebouw. De scholier debateert samen met 136 jongeren uit heel Nederland tijdens het Nationaal Jeugddebat.

Inspraak jongeren
"Ons onderwerp is jongeren en politiek. We willen bereiken dat er meer aandacht is voor jongeren en dat er meer toezeggingen komen. En dat jongeren zelf ook weten hoe ze hun stem kunnen laten horen als minderjarige", legt Justin uit.

Niet onbekend
De scholier werd door zijn lerares Maatschappijleer gevraagd om mee te doen. De politiek is niet helemaal onbekend voor hem. "Mijn vader zat vroeger in de gemeenteraad in Emmen. Zo ben ik er meer geïnteresseerd in geraakt." Ooit wil Justin wel in de voetsporen treden van zijn vader, maar dan wel op de plek van Plasterk: "Ik vind het heel mooi!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl