Eising scheurt nier en kneust milt bij valpartij

WIELRENNEN - Tijmen Eising uit Emmen is gisteren tijdens de laatste etappe van de Tour de Loir et Cher in Frankrijk tegen een bushokje opgeklapt. Hij raakte het achterwiel van een collega die hem afsneed. Daarbij scheurde hij een nier en kneusde hij z'n milt.
"Ik heb geen pijn meer. Ik moest vannacht ontzettend nodig plassen en dat lukte niet. Nu heb ik een katheter en dat lucht op. Het is lastig. Ik kan hier niet met artsen communiceren. Niemand praat hier Engels of Duits", aldus Eising vanuit z'n ziekenhuisbed in Blois tegen RTV Drenthe.

Bloedingen
Daardoor heeft de 24-jarige METEC-renner geen idee hoe het er verder uitziet wat betreft z'n herstel. Hij mag in ieder geval niet lopen. Artsen zijn bang voor bloedingen. Ook weet Eising niet of de nier weer vanzelf zal genezen.

Naar huis
In eerste instantie moet hij vier of vijf dagen in het Franse ziekenhuis blijven. "Maar vanmorgen hadden artsen het al over een week", zegt Eising. Zelf hoopt hij komend weekend bij de PWZ Zuidenveldtour (met de start in Dalen en de finish in Nieuw-Amsterdam) minimaal als toeschouwer aanwezig te zijn.

aan mijn voorjaar. Door een glazen wand van een bushokje geklapt. Resultaat: een gebroken nier en een gekneusde milt. Mag 4-5 dagen 2/3
— Tijmen Eising (@tijmeneising)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl