Verpauperde panden Nieuw-Amsterdam geveild door bank

NIEUW-AMSTERDAM - Komt er dan eindelijk een oplossing voor de verpauperde panden in het centrum van Nieuw-Amsterdam? De panden aan de Vaart Zuidzijde zijn eigendom van Gerrit Piek en staan al jaren leeg. De Rabobank heeft de panden nu op de veiling gezet.
Ook panden van de vastgoedman in Coevorden worden geveild.
Om welke panden gaat het?
- Vaart ZZ 3 en 4 in Nieuw-Amsterdam
- Vaart ZZ 11 tot en met 19 in Nieuw-Amsterdam
- Vaart ZZ 46 in Nieuw-Amsterdam
- Stationstraat 18 en 20 in Coevorden

"Het is niet anders", zegt eigenaar Gerrit Piek. "Het loopt al jaren stroef met die panden. Ik heb jaren geprobeerd om de boel te ontwikkelen, maar het is niet gelukt. En dan is op een gegeven moment het geduld van de bank op. En mijn geduld en energie ook." Piek laat verder weten dat hij al met mogelijke kopers in gesprek is. Hij hoopt voorafgaand aan de veiling al enkele panden te verkopen.

Lelijke aanblik

De verpauperde panden zijn de inwoners, winkeliers en Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord al jaren een doorn in het oog. Zij proberen al langere tijd om het winkelgebied weer op de kaart te zetten.

Een groep ondernemers uit het Tweelingdorp stak vorig jaar nog de handen uit de mouwen om de verpauperde panden weer toonbaar te maken. Zo'n dertig ondernemers hebben onder leiding van de handelvereniging de panden van houten panelen en een nieuwe verflaag voorzien.

Veilig moet oplossing bieden

Rikus Haasken van Plaatselijk Belang hoopt dat er nu eindelijk beweging in de zaak komt. Want het probleem met de panden zit al jaren muurvast.

De veiling van de panden is op 20 en 21 mei.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl