Emmen is trots op kersverse landskampioen Locadia

Locadia in het shirt van PSV
Locadia in het shirt van PSV
EMMEN - Bij VV Bargeres uit Emmen zette hij zijn eerste stapjes op voetbalschoenen en daarna is het hard met hem gegaan.
Jürgen Locadia werd afgelopen weekend met PSV landskampioen van de eredivisie. Zijn voetbalroots liggen in Drenthe.
Altijd bezig met de bal
Hans de Groot was zijn trainer in de jeugd bij VV Bargeres. Hij zag direct dat Locadia een grote speler zou worden: "Hij was altijd bezig met de bal. Was het niet een gewone voetbal, dan wel met een tennisbal."
De Groot omschrijft Locadia als een stille jongen, die in het veld altijd zeer gretig was. "In die jongen zat echt alles, als hij er niet bij was tijdens een wedstrijd dan wist je van te voren al dat je ging verliezen," vertelt De Groot.
Verslapen
"Hij versliep zich af en toe wel eens. Dan moest je hem van huis halen, maar eenmaal op het veld dan stond Jürgen er wel gewoon. Dan besliste hij zo een wedstrijd voor ons," aldus De Groot.
De buurt is trots
Locadia groeide op in de Emmer wijk Bargeres. Hij was daar regelmatig te vinden met zijn vriendjes op het plein.
"We zijn ontzettend trots op hem natuurlijk, we zagen hem vroeger hier altijd voetballen. We kregen zelfs wel eens een bal tegen onze auto," lacht een buurtbewoonster.
Tante Nancy
De familie van Locadia keek zaterdagavond ook vol trots naar de 4-1 overwinning van PSV op SC Heerenveen. "We hadden het al verwacht natuurlijk dat PSV kampioen zou worden," reageert zijn tante Nancy Nicholson.
"Gisteren zag ik hem op TV en toen heb ik hem nog even een berichtje gestuurd dat hij meer moest gaan dansen. Dat deed hij al wel, maar ik vond dat hij nog wel meer kon laten zien," vertelt een trotse tante over de huldiging gisteren in Eindhoven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl