Komst traumaheli stuit op weinig verzet

EELDE - Inwoners van Eelde en omliggende dorpen hebben nauwelijks bezwaar tegen de komst van de traumaheli naar Groningen Airport Eelde.
Dat bleek maandagavond tijdens een informatieavond van UMCG Ambulancezorg.

Directeur Tjerk Hiddes legde uit dat de verhuizing naar Eelde het gevolg is van de belofte aan de Groningers dat stationering van de heli op het dak van het UMCG tijdelijk zou zijn.

Met de verplaatsing kan de heli straks in Overijssel 20.000 mensen meer bereiken binnen de gestelde aanvliegtijd van 25 minuten.

Nachtvluchten
Momenteel landt de heli ruim 500 keer per jaar op Eelde om te tanken. Dat aantal wordt straks verdrievoudigd, ook in de nachtelijke uren.

Met de omwonenden die hier hun zorg over uitten gaat Hiddes in gesprek. Gekeken wordt naar de mogelijkheid van vliegroutes die de minste overlast geven.

Luchthavenbrandweer
Voor de traumaheli wordt een nieuw gebouw gebouwd dat vijf miljoen euro kost en in 2016 klaar moet zijn. Naast de traumaheli komt ook de luchthavenbrandweer in het gebouw die daardoor dichter bij de start- en landingsbaan zit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl