Miss Etam failliet, winkels blijven voorlopig open

Miss Etam
Miss Etam
ASSEN - Modeketen Miss Etam, met vestigingen in onder meer Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen, is failliet.
De rechtbank in Den Haag heeft Etam Groep Retail, de moedermaatschappij van Miss Etam, vandaag failliet verklaard. Een bankroet bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat Etam na uitstel van betaling haar schuldeisers alsnog niet kon betalen. De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart van het bedrijf gaan door. De winkels blijven in afwachting van deze doorstart open.

Etam Groep Retail kreeg 9 april uitstel van betaling. De toen aangestelde bewindvoerders Pierre van Voorst en Martijn Vermeeren zijn nu benoemd als curator.

Meerdere overnamekandidaten
De curatoren proberen naar hun zeggen binnen enkele weken een doorstart te realiseren. Meerdere partijen hebben vandaag een overnamebod ingediend. Over het aantal en de inhoud van de biedingen doen de curatoren lopende de onderhandelingen geen mededelingen. Vorige week zeiden Van Voorst en Vermeeren nog dat veertien geïnteresseerde partijen zich hadden gemeld.

Boedelkrediet
De winkels, de webwinkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor kunnen openblijven dankzij een boedelkrediet van de banken. Zoals gebruikelijk bij een faillissement zullen de curatoren de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers opzeggen. Gedurende de opzegtermijn van maximaal zes weken blijven de medewerkers in dienst en aan het werk voor de Etam Groep. Zij krijgen hun salaris en vakantiegeld over deze resterende periode betaald via de loongarantieregeling van uitkeringsinstantie UWV.

Afkoelingsperiode
De rechtbank heeft een afkoelingsperiode van twee maanden afgekondigd. Gedurende deze periode kunnen leveranciers eventuele rechten op de inboedel van Etam Groep Retail niet uitoefenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl