De politie is vrijdagochtend onbereikbaar

Politie neemt bedreigingen serieus
Politie neemt bedreigingen serieus
ASSEN - Het landelijke politienummer is vrijdagochtend tijdelijk uit de lucht.

De vakbonden roepen politiemedewerkers in Den Haag bijeen voor werkoverleg. De telefooncentra van het servicenummer 0900-8844 zijn daardoor tussen negen en twaalf uur onbemand. Het alarmnummer 112 is wel bereikbaar.

Protest

De actie is een protest tegen het uitblijven van een goed cao-voorstel van minister Van der Steur, zo meldt politiebond ACP. Tijdens het werkoverleg zullen onder meer de hoge werkdruk worden besproken en de bereidheid om actie te voeren voor een nieuwe cao.

Bureaus dicht

Donderdagmorgen voert de politie ook actie. Tussen negen en elf uur sluiten bureaus in Noord-Nederland twee uur de deuren voor het publiek. Tijdens de sluiting worden geen aangiftes opgenomen. De agenten blijven wel gewoon beschikbaar voor noodhulp, zodat de veiligheid gegarandeerd is.

Claxonprotest en langzaam-aan-actie

De politiebonden voeren al weken actie voor een nieuwe cao. Dat gebeurde onder meer met een claxonprotest. Ook werd begin april een langzaam-aan-actie gehouden op de A28.

Eisen

De bonden eisen behalve een loonsverhoging ook andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. De politiemensen hebben vier jaar geen loonsverhoging gehad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl