John Franke aan de kant gezet als directeur van de Prins Bernhardhoeve

De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren
De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren
ZUIDLAREN - John Franke is niet langer mede-directeur van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.
De inschrijving bij de Kamer van Koophandel van het Doe Museum Prins Bernhardhoeve BV vermeldt Marjon Edzes en haar zoon als de twee directeuren. Edzes bevestigt dat zij de samenwerking met Franke heeft beëindigd wegens 'gebrek aan vertrouwen'. Wat dit precies inhoudt wil zij niet zeggen.
Plan was dat Edzes en Franke elk met een eigen BV een maatschap zouden vormen. De breuk met Franke betekent volgens Edzes niet dat er aan de opzet van het Doe Museum iets verandert.

Ziek gemeld

Franke heeft zich vorige week ziek gemeld. Hij onthoudt zich voorlopig van commentaar. "Het is beter dat ik nu even niets zeg", aldus Franke.

Failliet

De Prins Bernhardhoeve werd vorige maand failliet verklaard vanwege een schuld van naar verluidt zo'n vier ton. Een van de oorzaken was de schade die een aardbeving bij Kropswolde veroorzaakte aan een deel van de zandsculpturen. Begin deze maand werd bekend dat de Prins Bernhardhoeve een doorstart maakt als museum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl