Westerveld houdt in 2014 geld over

Het gemeentehuis in Diever
Het gemeentehuis in Diever
DIEVER - De gemeente Westerveld heeft 2014 financieel gezien met een kleine plus afgesloten. Dat blijkt uit de jaarrekening. Westerveld hield 1,1 miljoen euro over.
Dat er geld is overgebleven heeft volgens de gemeente te maken met lagere uitgaven voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de WMO. Binnen deze wet is het mogelijk als inwoner van de gemeente om bijvoorbeeld een bijdrage te krijgen voor het aanpassen van je woning als je slecht ter been bent.

Geld moet in de reserves
Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het geld in de reserves te stoppen. Want, zo zegt het college, het geld zou zo maar eens weer nodig kunnen zijn in 2015. Dan worden hogere kosten verwacht voor bijvoorbeeld de jeugdzorg of begeleiding van inwoners die thuis zorg krijgen.

Veel geld geïnvesteerd in gebouwen
In 2014 heeft de gemeente geïnvesteerd in de voorbereiding van de aanpak van het Dingspilhuus in Diever, de verbouw van scholengemeenschap Stad en Esch in Diever en de bouw van de brede school in Dwingeloo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl