Het platteland krijgt kleur, steeds meer tulpenvelden in Drenthe

Tulpenvelden bij Beilen. Steven Ophoff
Tulpenvelden bij Beilen. Steven Ophoff
BEILEN - De eerste kleuren worden al zichtbaar op het plukveldje van Gert Seubring in Beilen. Seubring is tulpenkweker en heeft een veld van ruim 20.000 tulpen geplant.
Gert en zijn vrouw Ilse merken dat passanten graag tulpen van hun velden plukken. In de echte kweekvelden hebben ze al die bezoekers liever niet en dus hebben zij het aparte plukveldje aangelegd.

Tulpenroute


Het veld is een van de trekpleisters van de Tulpenroute. Een fiets- en autoroute langs verschillende tulpenvelden in Drenthe. Deze tulpenroute is alweer de derde route langs de tulpenvelden in de omgeving.
De tulpenkweek zit duidelijk in de lift in Drenthe. Dat blijkt ook uit cijfers van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).
150 hectare
Volgens Dirk Osinga van de KAVB ligt er nu rond de 150 hectare aan tulpenvelden in de provincie. "Kwekers die al andere bloembollenvelden hebben zijn op zoek naar manieren om te verbreden. Ze hebben de apparatuur en de grond."
"Afgelopen voorjaar zijn goede prijzen voor de tulpen betaald. Dat speelt natuurlijk ook mee, dat het een goed product is," zegt Osinga.
Het tulpenveldje van Seubring begint net met ontluiken. Komend weekend hopen ze dat alle bloemen in volle bloei staan. Dan gaat ook de verkoop officieel van start.
Tulpenpluktuin in Drenthe van Gert en Ilse op Facebook.
De tulpen zijn er echt klaar voor! We wachten niet tot zaterdag, u bent vanaf vandaag van harte welkom!! 󾌰 Plukken maar!!! 󾀽󾀽󾀽
Posted by
on

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl