Wethouder Assen: Nu al praten over sluiting De Dissel is onzinnig

ASSEN - Sluiting van wijkcentrum De Dissel in Marsdijk in Assen is niet aan de orde, althans nog niet. Dat zegt wethouder Ruud Wiersema van Assen.
Wiersema reageert daarmee op hardnekkige geruchten in de wijk. Daar wordt gevreesd voor sloop van het pand en verkoop van de grond, omdat de gemeente van de hoge kosten af wil.

Aanleiding voor alle onrust is een brief aan de raad, waarin het college van B en W meldt dat de mogelijkheid van grondverkoop wordt onderzocht. "Maar het is onzinnig om nu al te roepen dat er gesloopt gaat worden," aldus Wiersema.

Actie
Wijkvereniging Marsdijk met 1400 leden, 150 vrijwilligers en 40 gebruikersgroepen in het wijkgebouw heeft geen goed gevoel over het voortbestaan van de vereniging.

De club wacht al een paar jaar op duidelijkheid over de toekomst van het wijkgebouw. Ze overweegt acties als B en W toch de activiteiten wil gaan spreiden over andere gebouwen.

Voor de zomer besluit
Volgens Wiersema staan er rond de Kleuvenstee in Marsdijk, waar ook De Dissel zit, allerlei gemeentelijke gebouwen waarvan contracten aflopen en leegstand dreigt. Ook De Dissel kent leegstand, door sluiting van het bibliotheekfiliaal twee jaar geleden.

Verder kampt het naastgelegen winkelcentrum van Marsdijk met leegstand en is er 's avonds ruimte in de Opstandingskerk voor activiteiten.

Wel een plek, maar De Dissel?
Wiersema: "Er zal hoe dan ook een plek blijven voor wijk- en welzijnsactiviteiten, maar of dit in De Dissel zal zijn, dat gaan we nu bekijken. En voor de zomer komen we denk ik met een antwoord," zegt Wiersema.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl