Pauperparadijs kan doorgaan: bezwaren ongegrond

VEENHUIZEN - De gemeente Noordenveld heeft de bezwaren tegen de eerder verleende vergunningen voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs ongegrond verklaard. "Daar zijn we heel blij mee", zegt Wolter Lommerde van de organisatie.
Dat betekent dat de organisatoren verder kunnen met de productie en de sponsor- en fondsenwerving.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen worden tussen eind juni en begin augustus 2016 veertig voorstellingen gegeven over de geschiedenis van het gevangenisdorp in de 19e eeuw. "Er was toen het idee om paupers uit de grote steden naar Drenthe te brengen en ze daar een beter leven te geven. Daar zouden ze onderwijs krijgen."

Het theaterstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen en wordt geschreven en geregisseerd door Tom de Ket.

'We werden onrustig'
Aanvankelijk was het plan om Het Pauperparadijs deze zomer ook op te voeren, maar de gemeente had meer tijd nodig voor de vergunningen. "We zijn gewend om theater te maken, dan heb je altijd een beetje spanning", vertelt Lommerde. "Dan beland je ook nog eens in zo'n vergunningstraject waar je niet echt vat op hebt. Daar werden we wel een beetje onrustig van."
Omdat het theaterstuk in de open lucht wordt gespeeld, waren er van omwonenden bezwaren. "We hadden niet ingeschat dat mensen dat onoverkomelijk zouden vinden."
De organisatie is daarom in gesprek gegaan met de bewoners. "We hebben dingen bedacht om de overlast minder groot te maken, bijvoorbeeld door te zorgen dat het geluid een bepaalde richting gestuurd wordt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl