Patatoorlog ontketend in 2e Exloërmond

Provincie - 2e EXLOËRMOND - Op een paar honderd meter afstand van elkaar brengen twee concurrerende patatzaken in 2e Exloërmond hun waar aan de man.
Het jongste bedrijf begon illegaal, maar de gemeente Borger-Odoorn heeft de zaak gelegaliseerd, tot woede van de andere ondernemer.
De uitbaters van De Witte Baron trokken bij de gemeente aan de bel toen aan de Tuinbouwstraat een concurrent de deuren opende. De gemeente beloofde in eerste instantie een eind aan die zaak te maken, maar heeft nu toch een vergunning voor maximaal drie jaar verstrekt.

Naar de rechter

De eigenaren Gwendolynn Peters en Gerald Nieswaag zijn nu kwaad op de gemeente. "Ze zeggen eerst dat ze gaan handhaven en vervolgens geven ze een illegale zaak een vergunning. Wij hebben onze advocaat er op gezet en we stappen zeker naar de rechter," aldus Peters.

Gemeente wil flexibel zijn

Wethouder Freek Buijtelaar erkent dat de gemeente Borger-Odoorn gaandeweg van standpunt is veranderd. "We willen als gemeente flexibel omgaan met de vestiging van ondernemers. We kijken altijd eerst of we iets dat niet aan de regels voldoet kunnen legaliseren. Problemen die konden ontstaan met bijvoorbeeld het verkeer zijn nu opgelost."

Geen partij

De eigenaren van de nieuwe snackbar Friet & Zo vinden dat de zaak wordt opgeblazen. "We willen zeker geen olie op het vuur gooien," zegt Alita Groenwold. "We zijn ook geen partij in deze zaak. We hebben onze vergunning en concurrentie hoort er gewoon bij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl