Langzame politiestoet verlaat Drenthe, zet koers richting Limburg

ASSEN - De langzaam rijdende proteststoet van de politie heeft onze provincie inmiddels verlaten. De actie begon vanochtend om zeven uur in Groningen.
Daar vertrokken zo'n twintig politiewagens en wat motoren voor de estafetteactie die tot acht uur vanavond duurt en eindigt in Limburg. De voertuigen reden met een gangetje van 60 kilometer per uur over de volle breedte van de A28. Eerder deze maand was er al eenzelfde soort actie in Drenthe.

Langzaam rijdend verkeer
Op de A28 bij Assen ontstond vanochtend enkele kilometers langzaam rijdend verkeer achter de politiestoet, meldde de ANWB.
Politieacties zijn nu merkbaar op #A7 van Groningen naar Joure bij Drachten en op de #A28 tussen Assen en Hoogeveen.
— ANWBverkeer (@ANWBverkeer)

Bij Beilen ging de politie even van de snelweg, zodat de ontstane file kon passeren.
Op de #A28 trekt de politie even de kurk uit de fles. Collonne is even van de baan zodat de file kan passeren.
— VID (@vid)

Korte pauze in Beilen voor we weer verder gaan met @politie en de #langzaamaanactie #a28 pic.twitter.com/XpGKy0ABOe
— Wendy Beenakker (@wiewatwaarwendy)

Rond negen uur verliet de politiestoet de provincie Drenthe.
#politieactie #Zwaankleefaan #A28 bij afslag #Nieuwleusen @PolitieActiesON gaan actie overnemen! Succes collega's!! #caopolitie
— elly van der wolde (@ellyvdwolde)

Cao-conflict
De estafetteactie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt.

Meer acties
Politieagenten voeren al langere tijd actie voor een betere cao. Zo waren er lawaaiacties, protesten in Den Haag en schreven agenten minder bonnen uit. Vrijdagochtend is het algemene nummer van de politie tijdelijk niet bereikbaar uit protest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl