Jeugdtheaterschool Loods13 voorlopig gered

© www.loods13.nl
EMMEN - Jeugdtheaterschool Loods13 uit Emmen hoeft de deuren voorlopig nog niet te sluiten. De school krijgt voor dit jaar een subsidie van 20.000 euro.
Loods13 maakte in februari bekend te moeten stoppen vanwege geldgebrek. Vorige maand zijn er gesprekken geweest met de gemeente Emmen. De theaterschool kwam met een projectplan genaamd Total Loss, dat de gemeente nu subsidieert met 20.000 euro.
Total Loss
In het project Total Loss ondersteunt Loods13 jongeren bij het maken van hun eigen voorstelling. Aan het einde van het project worden de voorstellingen opgevoerd. De gemeente heeft een aantal voorwaarden aan de subsidie gesteld. Zo moet Loods13 kijken of het met andere Drentse jeugdtheaters en het voortgezet onderwijs kan samenwerken.
De Muzeval
Loods13 zit nog tot maart volgend jaar in Theater de Muzeval in Emmen. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe locatie voor de periode daarna.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl