De #langzaamaanactie van de politie valt niet bij iedereen in de smaak

De stoet ging even van de weg af om filevorming te voorkomen
De stoet ging even van de weg af om filevorming te voorkomen
ASSEN - De politie houdt vandaag in heel Nederland een langzaamaanactie op verschillende snelwegen. De politie kan op social media in ieder geval op weinig sympathie rekenen.
De langzame stoet reed vanmorgen van Groningen door Drenthe, op weg naar het zuiden van Nederland. Maar de reacties op social media zijn niet mals.

Een greep uit de reacties op Twitter.

">

Basisteam

">

Net 40 km lang 60 gereden op de SNELweg A1

">

">

">

Gek he, dat er geen respect is voor de politie? RT @ellyvdwolde: En we rijden weer #politieactie #Zwaankleefaan #A28 afslag #Dwingeloo
— Dave van Do®th (@Deefie_)

Wow, wat een negatieve reacties op twitter over de #langzaamaanactie. Volgens mij zijn we beter af met een tevreden #politiekorps.
— Krista Bruns (@kristabruns)

">
Cao-conflict
De estafetteactie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt.
Meer acties
Politieagenten voeren al langere tijd actie voor een betere cao. Zo waren er lawaaiacties, protesten in Den Haag en schreven agenten minder bonnen uit. Vrijdagochtend is het algemene nummer van de politie tijdelijk niet bereikbaar uit protest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl