Dalen bezorgd over voortgang rond verenigingsgebouw De Spinde

DALEN - Dorpsbelangen in Dalen maakt zich zorgen over de voortgang rond de overdracht van verenigingsgebouw De Spinde. Dat gebouw wordt overgedragen aan plaatselijk ondernemer Johan Scholten. Dat bleek tijdens de jaarvergadering.

Vorig jaar november sloten de gemeente en de ondernemer een intentieovereenkomst. Daarin werd vastgelegd dat Scholten het complex koopt voor een nader te bepalen prijs en dat de 22 verenigingen uit het dorp er ook in de toekomst terecht kunnen. Daarnaast zijn er plannen voor woningbouw. Maar de deal is vijf maanden later volgens Dorpsbelangen nog niet rond.
Gesteggel
Voorzitter Ton van de Put van Dorpsbelangen zegt signalen te hebben dat er tussen de gemeente en de ondernemer gesteggel is over de verkoopprijs. "Vorig jaar is afgesproken dat er een onafhankelijke taxatie zou komen. Die is er geweest en het lijkt alsof er nu onenigheid is."
Wethouder is optimistisch
Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden spreekt dat tegen. "Het heeft wel wat langer geduurd, maar ik heb een overeenkomst met de ondernemer over de prijs. Alleen moet de raad daar nog goedkeuring aan geven. Wat mij betreft kunnen we de overeenkomst binnen enkele weken definitief maken en kan de ondernemer aan de slag."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl