Hongerige dief bakt patat in voetbalkantine

Justitie
Justitie
NIEUW-DORDRECHT - Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is veroordeeld tot tien weken cel voor een inbraak in de kantine bij voetbalclub DVC '59 in Nieuw-Dordrecht en heling van een kentekenplaat.
Ook moet hij de voetbalclub ruim 850 euro betalen voor de schade die hij op eerste kerstdag vorig jaar in de kantine aanrichtte.
Honger
De man had honger op eerste kerstdag, bekende hij bij de politie. Met een stoeptegel gooide hij een ruit van de kantine in. Binnen haalde hij de stroom van de alarminstallatie en vernielde hij de bewakingscamera's, zodat hij rustig zijn gang kon gaan.
Hij bakte patat voor zichzelf, voor hij er met een flinke hoeveelheid etenswaren en kleingeld vandoor ging. Hij nam meerdere pakken gehaktballen, zakken patat, zakken brood, flesjes drinken, repen chocola en zakjes snoep mee.
Gestolen kentekenplaat
In juli was de man ook al aangehouden in Emmen met een gestolen kentekenplaat op zijn scooter. Hij zei dat hij wist dat het plaatje vals was, maar ontkende dat hij hem zelf had gestolen. De rechter vond daarom alleen heling te bewijzen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl