Comazuipende Assenaar stompt voorbijgangers en plast in ziekenhuiskamer

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN - Voor het slaan van twee onschuldige mannen is een 21-jarige Assenaar veroordeeld tot vijftig uur werkstraf, waarvan twintig voorwaardelijk. De man was zo dronken dat hij zich er achteraf niks meer van kan herinneren, bekende hij.
Was hij nou aan het comazuipen geweest? Op die vraag van de politierechter moest de man toegeven dat hij op 18 januari inderdaad met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis was beland.

Volledig de weg kwijt
De Assenaar, volgens zijn advocaat 'een heel normale jongen', had die dag een vaste baan gekregen en dat wilde hij vieren. Na zes biertjes bij een collega ging hij met een vriend op stap in Assen, waar hij bier en whisky dronk en volledig de weg kwijtraakte.
Bij een shoarmazaak aan de Rolderstraat gaf hij een man die naar buiten liep zomaar een stomp op zijn neus. Een andere man die voorbij liep kreeg ook een slag in het gezicht van de Assenaar. Beide mannen raakten gewond.
Plassen in ziekenhuis
Nadat hij was opgepakt, werd de Assenaar onwel in een politiecel en moest hij naar het ziekenhuis. Ook daar misdroeg hij zich: hij plaste er in de hoek van een kamer.
De man noemde zijn eigen gedrag 'onbegrijpelijk' en zei zich diep te schamen. Hij drinkt inmiddels geen druppel alcohol meer en gaat niet meer uit. Aan de slachtoffers en medewerkers van de spoedeisende hulp heeft hij zijn excuses aangeboden.

Straf lager dan eis

De officier van justitie eiste 120 uur werkstraf, waarvan veertig uur voorwaardelijk. De rechter legde die straf niet op, omdat hij de eis veel te hoog vond. De aanklaagster overweegt hoger beroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl