Zwembad Peize kan twintig jaar vooruit

Zwembad Peize (arhief)
Zwembad Peize (arhief)
PEIZE - Het openluchtbad in Peize zal de komende twintig jaar zeker overleven. Dat zegt voorzitter Ids Dijkstra van het zwembad. De gemeente Noordenveld draagt eenmalig 15.000 euro bij.

Ook zijn er verschillende acties geweest die al 20.000 euro hebben opgebracht en nog twee weken doorgaan. Het totaalbedrag van de acties wordt volgende week zaterdag bekendgemaakt.
Het zwembad krijgt mogelijk ook nog geld van de provincie waarmee er afdekdekens kunnen worden gekocht. Die zijn bedoeld voor het wedstrijd- en instructiebassin. Voor het kopen en vervangen van de dekens is over acht jaar 56.000 euro nodig.
ANBI-status
De afdekdekens zorgen voor een fikse energiebesparing. Dat is nodig nu zwembaden hun status van 'Algemeen Nut Beogende Instellingen' (ANBI) door het Rijk is afgenomen. Dat betekent dat zij hun jaarlijkse energiebelasting niet terug kunnen vragen.
Het bad in Peize loopt daarmee elk jaar 8.000 euro mis, een bedrag dat straks met de afdekdekens wordt bespaard. Het bad wordt beheerd door de Stichting Zomerbad Peize en krijgt dit jaar 45.000 euro subsidie van de gemeente. Ruim honderd vrijwilligers runnen het bad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl