Kamp tegen omkeren bewijslast na beving

Henk Kamp bij RTV Noord (archieffoto)
Henk Kamp bij RTV Noord (archieffoto)
ASSEN - Minister Kamp van Economische Zaken raadt de Tweede Kamer af een amendement over de omkering van bewijs in de gasdiscussie te steunen.
Hij doet dat in een brief aan het parlement.

Zorgvuldig
De bewindsman loopt vooruit op het vervolg vanavond van het debat in de kamer hierover. Volgens Kamp staat het amendement een goede en zorgvuldige wetgevingsprocedure in de weg. Ook wijst hij er op dat de schade-afwikkeling is verbeterd.
Het amendement komt van de Partij voor de Dieren en de PvdA. Zij vinden dat bij schade door aardbevingen de bewijslast bij de NAM moet komen liggen. Nu moeten de gedupeerden nog aantonen dat de schade door de gaswinning komt.

Ruime meerderheid

Een ruime meerderheid in de kamer is voor het omkeren van de bewijslast. Alleen de VVD is erop tegen, en het CDA twijfelt nog.

Voet bij stuk

De initiatiefnemers zijn niet onder de indruk van de poging van de minister om het tij te keren. Ze houden voet bij stuk, zo laat zowel de Partij voor de Dieren als de PvdA weten.
Tijdens het debat komt de minister als eerste aan het woord. De partijen kunnen daar in een tweede termijn dan nog op reageren. Later volgt de stemming.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl