TSN Thuiszorg: Van Rijn, grijp in

ASSEN - TSN Thuiszorg-directeur Zion Jongstra wil dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid direct ingrijpt om de ontslagen bij de thuiszorg te voorkomen.

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, ontslaat de komende maanden 650 van de 11.000 vaste medewerkers. Ook worden de salarissen van zo'n 4300 werknemers fors verlaagd.
TSN Thuiszorg heeft in Drenthe vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen.

Veel te zwaar

Directeur Jongstra schrijft de zware maatregelen toe aan de bezuinigingen die Van Rijn gemeenten heeft opgelegd. "Veel gemeenten doen daar een flinke schep bovenop en verlagen de vergoeding voor thuiszorg soms drastisch," stelt Jongstra.
De werknemers die worden ontslagen, werken in gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van de thuishulp. Welke dat zijn, is nog onbekend.

Meer banen op de tocht

Jongstra voorziet dat er bij Nederlandse thuishulporganisaties in totaal nog tienduizenden banen verdwijnen de komende tijd. TSN Thuishulp schrapte eerder dit jaar al enkele honderden banen via kleinere reorganisaties, eveneens als gevolg van de bezuinigingen.
De TSN-directeur wil dat Van Rijn direct ingrijpt. Zo zou de staatssecretaris gemeenten minimumtarieven kunnen opleggen en ze verbieden thuishulp te schrappen. "En hij kan de gemeenten die het wél goed hebben geregeld tot voorbeeld stellen," zegt Jongstra.
Vier grote thuiszorginstellingen hebben een brandbrief naar Van Rijn gestuurd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl