Van Heck klaar met 'megaklus' in Servië

Eerder was Van Heck actief in Groot-Brittanië
Eerder was Van Heck actief in Groot-Brittanië
NOORDWOLDE - Het was voor Van Heck uit Noordwolde de grootste pompklus ooit, maar na acht maanden is het klaar. De ondergelopen Servische kolenmijn Kolubara is vrij van water.
De mijn liep vorig jaar vol nadat het dagen had geregend en het water geen kant meer op kon. Een deel van de regio stond onder water.

Van Heck wordt vaker ingezet bij het wegpompen van water uit overstroomde gebieden. Zo werden vorig jaar verschillende mobiele pompen gehuurd om een gebied bij Somersetin Groot Brittannië watervrij te maken.

Megaklus in Servië

Dat was een megaklus voor het bedrijf. Maar het leegpompen van de kolenmijn was veel groter. Meer dan veertigduizend uur hebben mobiele pompen staan draaien om het water over een afstand van zeven kilometer weg te pompen. Daarbij is in acht maanden tijd 114 miljoen kuub water verplaatst.

Inmiddels is de kolenmijn weer in productie genomen. De mijn is voor de regio in Servië van belang voor bijvoorbeeld verwarming van huizen en het opwekken van stroom.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl