FC Amboina: Schuld wegwerken en weer terug in competitie

VOETBAL - FC Amboina uit Assen werkt aan een terugkeer in de competitie. Vorig jaar juni werd de Molukse club door de KNVB uit de competitie genomen wegens betalingsachterstanden en het niet nakomen van bijbehorende afspraken.
De club heeft nog altijd duizenden euro's schuld volgens de nieuwe secretaris John Matahelumual, maar het nieuwe bestuur belooft beterschap. 'Er is een plan om de boel af te betalen en we hebben geen schuld aan de KNVB zelf'.

Eisen KNVB

De voetbalbond behandelt FC Amboina als nieuwe vereniging (terwijl de club al sinds 1962 bestaat). Om weer toe te treden tot de competitie moet de vereniging daarom voldoen aan de huidige eisen. Zo moet het minimaal 50 actieve leden hebben en minimaal drie teams.

Kleurrijke vereniging

FC Amboina is van huis uit een Molukse club, maar ook andere voetballers mogen zich melden volgens secretaris Matahelumual: 'We willen een kleurrijke vereniging worden. We gaan voor prestaties en gezelligheid. Maar ook respect en fair-play staan hoog bij ons in het vaandel. Daar ging het in het verleden nog wel eens mis'.

Inschrijving

Haast is geboden voor de club uit Assen. Voor 1 juni moet de inschrijving bij de KNVB binnen zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl