NAM legt oliewinning bij Schoonebeek stil na lekkage (update)

SCHOONEBEEK - De NAM heeft de oliewinning in Schoonebeek stilgelegd vanwege de lekkage van chemisch afvalwater in Holtheme bij Hardenberg. Dat meldt RTV Oost.
De transportleiding van Coevorden naar Twente moet worden leeggepompt om het lek bij Holtheme te kunnen dichten.
In de akker in Holtheme bij Hardenberg is vorige week 300 liter vervuild afvalwater terechtgekomen, zegt de NAM. Het afvalwater is twee keer zo zout als zeewater. Ongeveer tachtig kubieke meter grond van de akker is vervangen door schone grond.

Nauwelijks ophef

Volgens burgemeester Peter Snijders van Hardenberg is nauwelijks ophef ontstaan over het lekkage-incident. Ook heeft de NAM direct gecommuniceerd over de lekkage. De omgeving is geïnformeerd en ook de werkzaamheden hebben in alle openheid plaatsgevonden.

Onderzoek

Duitse wetenschappers zijn inmiddels door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) ingeschakeld om de risico's van de injectie van afvalwater in Twente te onderzoeken.
Het SodM vindt het belangrijk dat er een second opinion komt nu er zoveel zorgen in de samenleving zijn over de waterinjecties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl