Joop Gall: "Als supporters polonaise willen, dan lopen we mee"

VOETBAL - Ondanks dat playoff-voetbal een feit is voor FC Emmen was niemand echt blij na het duel bij MVV. De 2-1 nederlaag was een flinke domper op de avond. De vierde periodetitel bleek daardoor onhaalbaar voor Emmen en ook de tweede plaats in de eindrangschikking lijkt een utopie voor de mannen van Gall, aangezien Roda JC wel een punt pakte tegen Jong FC Twente.

Boy Deul: "Ik had de 0-2 moeten maken"

Door dat gelijke spel is het gat tussen Roda JC en FC Emmen (de nummers 3 en 4 in de stand) opgelopen naar vijf punten en dat met nog twee duels te spelen. Bovendien is het gat naar plek 6 (die nu bezet wordt door De Graafschap) vier punten en dus is vrijstelling van de 1e playoff-ronde nog niet definitief. "Het is jammer dat we plek 5 nog niet veilig hebben gesteld, zodag we de eerste ronde vrij zijn", vond Boy Deul. "We hadden in de eerste helft de marge naar twee kunnen en moeten brengen. Vooral de kans die ik kreeg had er in gemoeten, maar ik kreeg de bal niet helemaal lekker mee en de keeper kwam iets sneller uit dan ik had verwacht. Daardoor kon ik alleen de punt van mijn schoen er nog tegenaan zetten en meer niet.""Wedstrijd met twee gezichten"

"Maar de playoffs zijn nu wel zeker en daar ben ik heel blij mee", laat Joop Gall weten. "Nee, niet met de eindstand van vanavond natuurlijk. Dit was een duel met twee gezichten. In de eerste helft deden we het prima, maar verzuimden we het duel te beslissen. Daardoor bleef MVV geloven en hopen op een zege. In de tweede helft gingen we niet meer in duel en riepen we het onheil op onszelf af. Dat gebeurde, al hadden we in de slotfase via Cas Peters eerst de kans op 1-2 en na de wereldgoal van Smeets via Leandro Resida ook nog op de gelijkmaker." "Als de supporters een polonaise willen dan sluiten we aan"

Alhoewel hij zelf niet veel behoefte voelde om een feestje te vieren na de nederlaag in Maastricht begreep Gall maar al te goed dat het voor de Emmen-supporters een heuglijke dag is. Voor het eerst in 12 jaar mag hun cluppie weer spelen voor promotie naar de eredivisie. Gall: "Als zij vannacht een feestje willen, dan vieren we mee. Mede dankzij hen hebben we playoffs gehaald. Ze waren er vandaag ook weer, 350 kilometer heen én ook weer terug. Ze hebben ons gesteund, waren een twaalfde man. Helaas stelden we ze vandaag teleur, maar over het hele seizoen bekeken natuurlijk niet. Maar als zij vannacht de polonaise willen lopen met ons, dan sluiten we graag aan."

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen
Deel dit artikel: