Actiegroep StopUMTS wil 'witte vlekken' mobiele telefonie behouden

112_geen_bereik_gld
112_geen_bereik_gld
DEN HAAG - Veel inwoners van Drenthe ergeren zich aan de slechte ontvangst van mobiele telefoons. Zelfs het noodnummer 112 is soms niet te bereiken. Maar als het aan de actiegroep StopUMTS ligt, blijft dat ook zo.
De actiegroep biedt donderdag een petitie aan vlak voor het begin van de vergadering van de commissie Economische Zaken. Tijdens de vergadering wordt gesproken over een rapport van het Agentschap Telecom.

'Weg met die straling'
StopUMTS pleit voor behoud van deze zogenaamde 'witte vlekken'. Straling heeft volgens de actiegroep veel invloed op de gezondheid van mensen. Daarom is het van belang dat er plekken zijn waar er veel minder straling is.

Bosgebied probleem gsm ontvangst
Agentschap Telecom heeft samen met TNO onderzoek gedaan naar de bereikbaarheid van 112. Daaruit blijkt dat het alarmnummer op plaatsen bij onder meer het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld en de bossen rond Schoonloo slecht of helemaal niet te bereiken is. Het advies van de onderzoekers is om de vaste telefoon te gebruiken.

Donderdag vergadert de commissie voor Economische Zaken hierover.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.