Jonge moeders terug in de schoolbanken

EMMEN - Sheila Smit uit Nieuw-Dordrecht is 23 jaar en heeft samen met haar man een zoontje van drie en een half. Ze is vooral huismoeder en werkt part-time. Nog wel, want vanaf augustus gaat deze jonge moeder weer naar school.
"Ik ga bedrijfsadministratie doen. Ik heb cijfertjes altijd al leuk gevonden." vertelt Sheila enthousiast. Omdat Sheila's man thuis kwam te zitten zonder werk en moeite heeft met het vinden van een nieuwe baan draait het jonge gezin de rollen om.

Betere kans op een baan

Sheila gaat weer naar school zodat ze meer kans heeft op een goede baan. Haar man Kevin blijft thuis om voor de kleine te zorgen.

Moeilijk om weer naar school te gaan vindt Sheila het niet, maar financieel ligt dat anders. Dankzij hulp van het steunpunt jonge moeders kan Sheila haar opleiding toch betalen.

Een goede toekomst voor moeder en kind

Om meer jonge moeders een goede toekomst te bieden slaan de gemeentes Emmen en Borger-Odoorn de handen ineen. Met een project proberen ze samen jonge moeders weer naar school te krijgen. Inmiddels gaan al 45 jonge moeders uit beide gemeentes weer naar school.

Moeders tot 27 jaar

Het project richt zich op moeders tot 27 jaar. Vaak zijn zij alleenstaand. Zij zijn om uiteenlopende redenen gestopt met school. Het project helpt de jonge moeders met schoolkeuze en studiefinanciering maar ook met het regelen van de opvang van het kind.

Het actieplan jeugdwerkloosheid hoopt dat meer Drentse gemeenten het project overnemen.

Bijeenkomst

Vanavond is er bij het Werkplein in Emmen een bijeenkomst om jonge moeders te helpen weer naar school te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl