Verslaafde anesthesist plundert medicijnkast in WZA

ASSEN - Hij was verslaafd en kon makkelijk aan verdovende middelen komen door zijn werk in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Een combinatie die een 49-jarige anesthesist uit het Belgische Minderhout een boete van duizend euro en een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur opleverde.

De anesthesist drukte de medicijnen in december 2013 achterover toen hij werkte in het Wilhelminaziekenhuis. In het Drentse ziekenhuis heeft de man slechts een maand gewerkt.


Recepten
De zaak kwam aan het licht toen een apotheker in Ulvenhout in Brabant vraagtekens zette bij recepten die in Assen waren uitgeschreven. De Brabantse apotheker trok aan de bel. In het ziekenhuis in Assen was juist een onderzoek gaande naar het verschil in de medicijnenvoorraad. En werd juist gedacht aan de Belgische anesthesist die plotseling ontslag had genomen. De puzzelstukken vielen op hun plaats.


Eerder verslaafd
De arts bekende meteen de daad. Hij had bij zijn vertrek in Assen een receptenblok meegenomen. Hij was in België al eens behandeld voor deze verslaving. Hij kon daarna werk krijgen in Assen en verbleef in een hotel. De eenzaamheid sloeg toe en de man begon opnieuw te gebruiken.


Ondanks de terugval werkt de man momenteel in een ziekenhuis in Antwerpen op de spoedeisende hulp.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: