Drenthe viert Bevrijdingsdag

ASSEN - Ook Drenthe viert vandaag de vrijheid. Het is zeventig jaar geleden dat de Duitse bezetter zich overgaf aan de geallieerden. Op verschillende plekken in de provincie wordt daar feestelijk bij stilgestaan.

Zware buien

De start van het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas in Assen werd uitgesteld vanwege de weersverwachtingen. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met hagel en windstoten tot negentig kilometer per uur, vanaf het middaguur.

In verband met verwacht onweer, begint #BFD2015 niet om 12.00 uur maar om 13.30 uur please een retweet

— Gemeente Assen (@Gemeente_Assen) 5 mei 2015


Lees ook: Weersverwachting 5 mei: houd rekening met onweer, hagel en zware windstoten


Vuur onderweg

Met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur opent burgemeester Marco Out het Bevrijdingsfestival in Assen. Het vuur is vanuit Wageningen naar onze provincie gebracht door 51 studenten van de opleiding Sport en Bewegen, hardlopend over een afstand van 150 kilometer.

Meppel! #bevrijdingsvuurestafette #alfa-college #sportenbewegen #assen #bfd pic.twitter.com/aaR1HSWuGe

— Linda Brian (@LJBrian) 5 mei 2015


Festiviteiten

Daarna barsten de festiviteiten los. Op vier podia zijn optredens van onder meer Ali B, Dudettes, Van Dik Hout, Mooi Wark en Billy the Kit. Het feestprogramma duurt tot middernacht. Bekijk het programma hier. 5 mei is dit jaar een officiële vrije dag, dus er worden veel bezoekers verwacht. Er worden daarom extra bussen ingezet.

Onderweg nr #bevrijdingsfestival #assen met @DarrylFastLife en @browniedutch heeft er "zin in" pic.twitter.com/5XbRUO69EB

— Ali B (@AliBouali) 5 mei 2015


Bevrijdingsdag-trailer


Holtingerveld

Ook op het Holtingerveld wordt de bevrijding gevierd. Voor het tweede jaar op rij wordt Bevrijdingsdag Holtingerveld georganiseerd, met onder meer een wandeltocht langs oorlogsmonumenten en een expositie over Drenthe in de oorlog.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: