Start Bevrijdingsfestival Assen uitgesteld vanwege weer

ASSEN - De start van het Bevrijdingsfestival in Assen is vanwege de weersverwachtingen uitgesteld tot half 2 vanmiddag.

Het festival zou om 12 uur geopend worden. Het KNMI waarschuwt vanaf het middaguur voor stevige buien met onweer, hagel en zware windstoten.


Volgens een woordvoerder heeft de organisatie contact gehad met Meteoconsult en die voorspelt dat de zwaarste buien rond half twee voorbij zijn. De organisatie heeft daarom besloten de start van de festiviteiten bij de Baggelhuizerplas uit te stellen.


Lees ook: Drenthe viert Bevrijdingsdag


Makkelijk besluit

Volgens festivalvoorzitter Hans Haerkens was het geen moeilijk besluit. "Het besluit is genomen in overleg met de politie, de gemeente en de hulpdiensten, op basis van gegevens van Meteoconsult."


Voor half 2 mogen er geen bezoekers op het terrein komen. Het eerste deel van het programma vervalt. Wel beginnen de festiviteiten met het binnenbrengen van het Bevrijdingsvuur door scholieren uit Assen.


Bekijk het programma van het Bevrijdingsfestival hier. De start van het Bevrijdingsfeest op het Holtingerveld is niet uitgesteld.


Assen op dit moment. Flinke windstoten en onweer pic.twitter.com/Us1xaA3evg

— Rémi Bos (@reempiebos) 5 mei 2015


Lekkere wolkjes in aantocht in marsdijk assen @hetweerinassen @AliBouali pic.twitter.com/VePsFNlbud

— Raymond Middel (@RaymondMiddel) 5 mei 2015


Dreigende lucht nadert de Baggelhuizerplas. #bfdrenthe #rtvdrenthe pic.twitter.com/XFWtwIZt9P

— Ronald Oostingh (@RonaldOostingh) 5 mei 2015


Voor zekerheid worden windvangers op #bevrijdingsfestival Assen weggehaald. Bezoekers mogen terrein niet op #NOS pic.twitter.com/FMqurddSez

— Rienk Kamer (@rienkjkamer) 5 mei 2015


NOS-weerman Gerrit Hiemstra verwacht juist dat de zwaarste buien na 2 uur vanmiddag overtrekken.

Zwaarste #buien worden vanmiddag verwacht in het O en NO, na +/- 1400u. Tegen die tijd in het W al weer droog en flink koeler.

— Gerrit Hiemstra (@GerritHiemstra) 5 mei 2015


Tot 5 uur oppassen

Volgens weerman Klaas Karssen van RTV Drenthe blijft het tot 5 uur vanmiddag oppassen. "De komende uren trekken stevige buien met onweer en hagel over. De wind is krachtig. Tot 5 uur blijft het oppassen."

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: